ايران موزه‌اي بدون سقف است

به گزارش ميراث آريا( CHTN)، حميد بقايي قائم مقام سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در ديدار با رئيس موزه تاريخ و هنر وين با بيان اين مطلب گفت: ايران موزه‌اي بدون سقف است که قابليت‌هاي زيادي براي معرفي در سطح گسترده دارد.

وي با بيان اينکه ايران سهم بزرگي در ميان ملت‌هاي تمدن‌ساز دارد، افزود: ما بايد تلاش کنيم تا از ظرفيت‌ کشورهاي اروپايي براي رشد و توسعه فرهنگي کشورها نهايت استفاده شود. ضمن آنکه ملت‌هاي مشرق‌زمني همواره خلوص نيت خود را نسبت به اروپاييان نشان داده‌اند.

بقايي با اشاره به بازديد زايپل از تخت سليمان گفت: اگرچه تخت سليمان از لحاظ موقعيت جغرافيايي در مرزهاي ايران قرار دارد، اما بايد گفت که تخت سليمان و ساير آثار تاريخي ايران متعلق به همه مردم دنياست و همه کشورها براي حفظ، نگهداري و معرفي آن تلاش و کوشش کنند.

قائم مقام سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کشور اتريش کشوري فرهنگي است و براساس اطلاعات بدست آمده گرايش اجتماعي و فرهنگي مردم اتريش بيشتر از مردم فرانسه است.

به گفته وي مي‌توان روابط تاريخي دو کشور ايران و اتريش را توسعه و گسترش داد.چه، حس مشترک مبارزه با ظلم، عدالت‌خواهي و برابري در ميان همه ملت‌ها وجود دارد. همچنين براساس مستندات تاريخي مردم اتريش نيز با امپراطوري اتريش موافق نبودند.

بقايي با اشاره به موزه ملي ايران خاطرنشان کرد: موزه ملي از لحاظ سخت‌افزاري ضعيف است اما به لحاظ نرم‌افزاري در سطح بسيار بالايي است. همچنين اگر هر گوشه ايران مورد کاوش باستان‌شناسان قرار بگيرد قطعا اثري تاريخي بدست مي‌آيد. اين موضوع نشان مي‌دهد که ايرانيان در طول قرن‌ها با يکديگر و در صلح و آرامش زندگي مي‌کردند.

وي يادآور شد: ايران و اتريش مي‌توانند در حوزه سرمايه‌گذاري و ميراث معنوي تفاهم‌نامه‌هاي گسترده‌اي را با يکديگر امضا کنند.

دنيا بايد با آثار تاريخي ايران آشنا شود

در ادامه اين ديدار ويلفرد زايپل مديرکل موزه تاريخ وين با اشاره به بازديدش از شهر تاريخي يزد و تخت سليمان گفت: ايران نسبت به مرمت و حفاظت از آثار تاريخي بسيار اقدامات مثبتي انجام داده است و به جديدت موضوع حفاظت از ميراث فرهنگي را پيگيري مي‌کند.

وي با بيان اينکه دنيا بايد آثار تاريخي ايران را بشناسد خاطرنشان کرد: البته لازم است در برخي محوطه‌ها و سايت‌هاي تاريخي مثل تخت سليمان زيرساخت‌هاي لازم مانند ساخت هتل و ساير امکانات براي جذب گردشگر خارجي فراهم شود و در اين زمينه اتريش آمادگي خود را براي ارائه مشاوره يا حتي سرمايه‌گذاري اعلام مي‌کند.

به گفته مدير کل موزه تاريخ وين‌ مسائل تاريخي و فرهنگي همانند کتابخانه‌اي جهاني است که همه ملت‌ها مي‌توانند از آن استفاده کنند. بنابراين هر نوع همکاري و توسعه روابط براي نگهداري آثار تاريخي حائز اهميت است.

زايپل با بيان اينکه اتريش آثار تاريخي بسياري را در فهرست ميراث جهاني به ثبت رسانده است، اظهار داشت: ما آمادگي کامل داريم تا تجربيات خود را در زمينه حفاظت ،مرمت و نگهداري آثار تاريخي به اين کارشناسان ايراني منتقل کنيم. البته لازم است که کارشناسان دو کشور از ايران و اتريش بازديد کرده و با يکديگر مذاکره کنند.

اختصاص 34 ميليون يورو اعتبار سالانه به موزه ملي وين از ديگر موضوعاتي بود که وي به آن اشاره کرد و گفت: از اين ميزان اعتبار، 22 ميليون يورو را دولت تأمين کرده و 12 ميليون يورو از سوي موزه تأمين مي‌شود.

به گفته وي، در موزه وين دو ميليون و 500 هزار شي تاريخي از مصر قديم، ايران، يونان و رم وجود دارد. همچنين در اين موزه هشت هزار تابلوي نقاشي و 500 هزار سکه تاريخي موجود است. ضمن آنکه در اين موزه مجموعه‌اي از درشکه‌هاي متعلق به پادشاهان گذشته، ابزار نظامي و آثار فرهنگي و مردم‌شناسي ديده مي‌شود.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1387031245